Moodboard

Hvordan kan interiør og farger påvirke din hverdag?

Store deler av livet oppholder vi oss innendørs enten det er hjemme, på jobb eller hos venner. En undersøkelse gjort av Norstat, viser at nordmenn bruker 60 milliarder i året på hjemmet.

Interiøret kan påvirke følelser

Nordmenn kjøper gjerne designkopier og bytter dem ut etter noen år i stedet for å investere i varige valg. Vi blir også påvirket av sosiale medier, influencere og reklame når vi skal innrede hjemmet.
Impulsive og ufunksjonelle valg resulterer ofte i løsninger med kort levetid.

I de senere år har nordmenn blitt mer fokusert på å lage en helhetlig ramme i hjemmene sine. Valg av gode designprodukt er mer fremtredende. En sofa eller et bord er ikke lenger bare et nødvendig møbel, men det skal stimulere sansene våre og gjerne vekke følelser og minner.

Flere har bevisst eller ubevisst begynt å tenke feng shui når de innreder ulike rom. Dette for å skape balanse og positiv energi i de ulike rommene.  Det gjør vi med både form og farger og deres tilknytning til de fem elementene i naturen: tre, ild, jord, metall, og vann, samt kombinasjon av disse.

Et godt system i oppbevaringen kan gjøre hverdagen enklere, både fysisk og psykisk. Har du et kaotisk hjem fører det ofte med seg mye stress og frustrasjon. Plassbygde og flerfunksjonelle møbler kan løse mange utfordringer knyttet til oppbevaring, samtidig som de ser bra ut.

Farger er også i vinden som aldri før. Hvitt og grått har blitt byttet ut med blått og grønt. Puter og stoffer finnes nå i alle regnbuens farger. Det er også økt fokus på holdbare og bærekraftige materialer.

grønn og rosa

Farger som medisin

Farger kan både tappe deg for energi og tilføre deg energi, inspirere deg eller virke beroligende. Derfor er det viktig å være bevisst på hvilke farger du omgir deg med, også på veggene hjemme. Mangler du energi kan kanskje en rødaktig farge gi deg piffen tilbake, og er du urolig og engstelig kan grønne elementer gi trygghet. En blå farge demper blodtrykket, kroppen blir derfor roligere. Det er derfor ingen tilfeldighet at mange velger blått på soverommet sitt.

Et hjem skal primært være en trygg ramme, både til å invitere andre inn og for å kunne trekke seg tilbake. Har du utfordring med å skape det “det gode hjemmet” kan det være en god idé å få hjelp av en interiørarkitekt. Ofte trengs det en sparringpartner og fagperson til for å skape gode og varige løsninger, samt og hjelpe til med fargevalg og innredning.